Sabtu, 08 Oktober 2011

Perbedaan Kata Indonesia Dan malaysia Lucu Juga gan..

~ Perbedaan Kata Indonesia Dan malaysia Lucu  Juga  gan ~

Seru juga ne  Baca baca perbedaan kata tapi It's ok lah karena perbedaan itu semua manjadi indah...boleh deh gan yang mau baca baca kale  aja jodoh agan / sista dapet orang malaysia jadi nga heran lagi nantinya...:D

INDONESIA : Kementrian Hukum dan Ham
MALAYSIA : Kementrian Tuduh Menuduh


INDONESIA : Kementerian Agama
MALAYSIA : Kementerian Tak Berdosa... waw mantap


INDONESIA : Angkatan Darat
MALAYSIA : Laskar Hentak-Hentak Bumi



INDONESIA : Angkatan Udara
MALAYSIA : Laskar Angin-Angin


INDONESIA : 'Pasukaaan bubar jalan !!!'
MALAYSIA : 'Pasukaaan cerai berai !!!'


INDONESIA : Merayap
MALAYSIA : Bersetubuh dengan bumi  oh my god!!!bersetubuh kalau bukan muhrim tak boleh lah...:D


INDONESIA : rumah sakit bersalin
MALAYSIA : hospital korban lelaki ...waduh jadi nga enak BODY ne gw secara gitu gw kan laki laki


INDONESIA : telepon selular
MALAYSIA : talipon bimbit


INDONESIA : Pasukan terjung payung
MALAYSIA : Aska begayut....kirain nangka doang begayut yok mariii...


INDONESIA : belok kiri, belok kanan
MALAYSIA : pusing kiri, pusing kanan...nah lo buruan minum obat gan..:D


INDONESIA : Departemen Pertanian
MALAYSIA : Departemen Cucuk Tanam....Boleh lah biar kite panen bareng bareng


INDONESIA : 6.30 = jam setengah tujuh
MALAYSIA : 6.30 = jam enam setengah ...wes sak karep mu lah...xixixi


INDONESIA : gratis bicara 30 menit
MALAYSIA : percuma berbual 30 minit....jgn suka berbual gan nanti percuma...:D


INDONESIA : tidak bisa
MALAYSIA : tak boleh.....ok lah kalau tak boleh


INDONESIA : WC
MALAYSIA : tandas


INDONESIA : Satpam/sekuriti
MALAYSIA : Penunggu Maling...eittttt   enak juga kalau maling di tungguin mau dong maling ntr kita bagi bagi


INDONESIA : Aduk
MALAYSIA : Kacau


INDONESIA : Di aduk hingga merata
MALAYSIA : kacaukan tuk datar....


INDONESIA : 7 putaran
MALAYSIA : 7 pusingan....kalau di indonesiye bukan cam itu tp "pusing 7 keliling" betul tak???


INDONESIA : Imut-imut
MALAYSIA : Comel benar.. .ehem ati2 orang indonesia yg imut ke malaysia nanti di kata COMEL


INDONESIA : pejabat negara
MALAYSIA : kaki tangan negara  ..yoi gan...


INDONESIA : bertengkar
MALAYSIA : bertumbuk...   padi kale..:D piisss ah


INDONESIA : pemerkosaan
MALAYSIA : perogolan....nah?????mau dong ke perogolan jakarta barat,,eh itu mah grogol ya;;:P


INDONESIA : Pencopet
MALAYSIA : Penyeluk Saku...awas ketangkap gan kalau suka nyelok nyelok (panggil panggil Red bhs Jawa)


INDONESIA : joystick
MALAYSIA : batang senang   weeee baru tau ane kl ada batang yg senang


INDONESIA : Tidur siang
MALAYSIA : Petang telentang....aku suka yg telentang..xixixixi


INDONESIA : Air Hangat
MALAYSIA : Air Suam... ok lah


INDONESIA : Terasi
MALAYSIA : Belacan


INDONESIA : Pengacara
MALAYSIA : Penguam


INDONESIA : Sepatu
MALAYSIA : Kasut


INDONESIA : Ban
MALAYSIA : Tayar


INDONESIA : remote
MALAYSIA : kawalan jauh


INDONESIA : kulkas
MALAYSIA : peti sejuk...boleh lah awak ni suke pak cik yang sejuk sejuk tu


INDONESIA : chatting
MALAYSIA : bilik berbual...bilik itu= gubuk...>>berbual itu = ngoceh artiin aja sendiri deh gan...


INDONESIA : rusak
MALAYSIA : tak sihat  oooo sakit


INDONESIA : keliling kota
MALAYSIA : pusing pusing ke bandar


INDONESIA : Tank
MALAYSIA : Kereta kebal....weeee mangtabbbb tak tembus


INDONESIA : Kedatangan
MALAYSIA : ketibaan


INDONESIA : bersenang-senang
MALAYSIA : berseronok>>>>> ayo gan kita berseronok ria


INDONESIA : bioskop
MALAYSIA : panggung wayang


INDONESIA : rumah sakit jiwa
MALAYSIA : gubuk gila>>>>:D


INDONESIA : dokter ahli jiwa
MALAYSIA : dokter gila.....wah jadi nga niat lagi ne jadi Dokter ahli jiwa...:D


INDONESIA : narkoba
MALAYSIA : dadah....>>>>dadah juga kiss bye dong...:D


INDONESIA : pintu darurat
MALAYSIA : Pintu kecemasan


INDONESIA : hantu pocong
MALAYSIA : hantu bungkus>>>bu nasi nya di bungkus 1 ya
 

0 komentar:

Poskan Komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates